Šokinėja voras Faktai - Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Fizinio „Jumping Spider“ suaugusio amžiaus branduolio mastu šis mažas mažas voras gali augti iki 0, 59 ir 0, 86 colių (15 ir 22 milimetrų), ir gali peršokti per atstumą iki trijų kartų daugiau. Šis įspūdingas šokinėjimas yra mechanizmas, naudojamas kaip medžioklės metodas, kurį sukūrė šie vorai per amžius. Kad pasiektų tokius fenomeninius šuolius, šokinėjantys vorai patirs staigius kraujospūdžio pokyčius, kurie padeda sukti vorą aukštyn kryptimi, kuria ji nori eiti. Ypač unikali šio voro savybė nebūtinai yra jos šokinėjimo technika, o tai, kad ji yra didžiausios žinomos vorų šeimos, „ Salticidae“, arachnidinės šeimos narė, kurioje yra 13% visų egzistuojančių vorų rūšių. Šokinėjantys vorai iš viso turi šešias kojas ir keturias akis, be to, jis yra su miglotu išoriniu sluoksniu, kuris gali turėti daugybę spalvų.

Dieta

Nors pirmiausia mėsėdžiai valgomi ant kitų mažų nariuotakojų, šokinėjantys vorai kartais gali vartoti ir augalinę medžiagą, ypač iš nektarą gaminančios floros. Kaip minėta pirmiau, „Jumping Spider“ savo pranašumą naudoja nustebindamas savo grobį iš toli. Be to, voras savo keturias akis taip pat naudoja, kad surastų grobį, net ir naktį. Šios akys taip pat yra atsakingos už voro periferinį regėjimą ir judesio aptikimo gebėjimus. Šokinėjantys vorai taip pat maitins kraują maitinančius uodus, kurie juos pavadino „Vampire Spider“ slapyvardžiu.

Buveinė ir diapazonas

„Jumping Spider“ šeima („ Salticidae“ ) turi daugiau kaip 500 žinomų genų ir beveik dešimt kartų daugiau žinomų rūšių. Kai kurios šių vorų rūšys apima visas JAV, Kanadą ir Meksiką, paprastai esančias miškingose ​​vietovėse. Tiesą sakant, jų asortimentas apima didžiąją dalį sausumos pasaulio, išskyrus Arkties ir Antarkties regionus, nuo karštų, sausų dykumų iki aukščiausių Himalajų viršūnių. Be to, sakydamas ir be jokios akivaizdžios priežasties, „Šokinėjantis voras“ pasirinks ne gyventi brandžiuose kietmedžio miškuose. Kai kurie mokslininkai teigia, kad jame esantys medžiai gali nepamiršti kvapo, kuris yra nemalonus vorui.

Elgesys

Kaip ir visi vorai, jie lėtai šliaužia, nebent medžioti ar gresia pavojus. Tokiais suvokiamo pavojaus laikais šie vorai gali peršokti iki trijų kartų didesnius atstumus, o tai priskiria vienai iš jų unikaliausių savybių. Šie „vorai“ taip pat neatsidaro tinklų ir, skirtingai nei dauguma vorų, gamina pieno tipo išskyras. Tačiau jie vis dar išskiria šilkas, tačiau tai nėra naudojama tinklui. Vietoj to, šilkas naudojamas ženklinti išeinančias vietas iš pradinių šokinėjimo dėmių kaip „saugos diržus“, jei šuolis neatitinka planuojamų.

Dauginti

Šuoliai Abiejų lyčių vorai naudojasi įvairiais kūno virpesiais ir drebėjimais, be to, gamina įvairius garsinius buzius ir aukštus triukšmus, kad pritrauktų potencialius veisimo partnerius. Kadangi vyrai dažnai kovos dėl teisių poravimosi su kitais, didesni vyrai, šokinėjantys voras, dažnai linkę sėkmingiau pasiekti kopuliavimo teises nei jų mažesni konkurentai. Šokinėjančio voro šilkas yra skirtas ne tik „saugos diržams“, bet taip pat naudojamas kaip kiaušinių apsaugos priemonė. Vienas moteriškas voras gali užimti iki 50 kiaušinių per gimimą, nors nenustatyta, kiek iš jų greičiausiai taps suaugusiųjų.

Rekomenduojama

Kas yra granitas?
2019
Kiek žemės yra vanduo?
2019
Kas yra Amazonės upės šaltinis?
2019