„Sun Bear“ faktai: Azijos gyvūnai

Meškiukai - tai mėsėdžių gyvūnai, kurie išsidėstę daugiausia šiauriniame pusrutulyje su keliais pietų pusrutulyje. Šiuo metu tik aštuonios gyvūno rūšys gyvos, o viena iš rūšių yra saulė. Moksliškai žinomas kaip Helarctos malayanus, saulė yra gimtoji Pietryčių Azijos tropiniuose miškuose. Yra dvi porūšiai: Bornean Sun Bear ( H. m. Euryspilus ) ir Malaizijos saulės lokys ( H. m. Malayanus ).

apibūdinimas

Paprastai saulės lokiai yra juodos spalvos kailiai, kai kurie iš jų yra pilkos arba rausvos spalvos. Gyvūnai turi ilgas liežuvis, galinčias šerti iki 9, 8 colių. Šunys yra milžiniški, ypatingai stiprus įkandimo jėga, kuri kasdien stiprinama vykdant tokias veiklas, kaip tropinių kietmedžių kamienų trupinimas. Kalbant apie dydį, saulės lokys yra mažiausias tarp aštuonių rūšių. Vidutiniškai suaugusiųjų saulės lokiai yra nuo 47 iki 59 colių, kurių svoris yra nuo 60 iki 176 svarų, o vyrai yra didesni nei moterys. Jų uodegos ilgis svyruoja nuo 1, 2 iki 2, 8 colių. Jų snukiai yra šviesūs ir trumpi, o kreminės pjautinės formos nagai yra specialiai pritaikyti laipiojimui.

Buveinė

Saulės lokys gyvena daugiausia Pietryčių Azijoje tropinių visžalių miškų, tokių kaip Indija, Tailandas, Laosas, Kambodža, Malaizija ir keliose kitose vietose, miškuose. Daugelyje jų natūralių buveinių jie buvo pašalinti, ypač Pietryčių Azijos žemyne. Mažėjantis skaičius ir pasiskirstymas daugiausia susijęs su žmonių populiacijos padidėjimu. Saulės lokys teikia pirmenybę miško buveinėms dėl maisto ir apsaugos nuo plėšrūnų.

Dieta

Saulės lokys yra visagaliai, valgantys daugiausia termitus, vabalų lervas, riešutus, skruzdes ir daugybę vaisių, pavyzdžiui, figų. Be to, kaip ir dauguma lokių rūšių, medus ir bitės taip pat yra labai svarbios saulės lokių mitybai. Augalija yra reta, tačiau tam tikri augimo ūgliai ir kai kurios gėlės yra įtrauktos į dietą. Naudodamiesi ilgais ir stipriais nagais ir dantimis, jie atplėšia negyvą medžių rąstus, ieškodami laukinių bičių, termitų ir kitų maisto produktų. Meniu stuburiniai gyvūnai - tai elniai, paukščiai, ropliai ir kt.

Dauginti

Maždaug trejus metus moterys yra pasirengusios poruotis. Poravimosi elgesys apima hugging, galvos bobbing ir mock kovos. Nėštumas prasideda nuo 95 iki 174 dienų, kai pakratai paprastai turi vieną ar du jaunus. Vidutiniškai kubeliai sveria nuo 9, 9 iki 11, 5 uncijos. Dėl mažo dydžio ir aklumo gimimo metu jie yra visiškai priklausomi nuo motinos. Po 18 mėnesių jie nujunkyti. Moterys subrendo anksčiau nei vyrai. Vidutiniškai jie laukia apie 25 metus, o nelaisvėje jie gali gyventi iki 30 metų.

Saugojimas ir grėsmės

Nuo 1979 m. Saulės lokiai yra įtraukti į CITES I priedą, kuriame griežtai draudžiama medžioti gyvūnus. Deja, šių taisyklių įgyvendinimas yra nesunkus, todėl nelaisvės programos, pavyzdžiui, zoologijos sodų ir akvariumų asociacijos, yra dar svarbesnės. Pagrindinės grėsmės gyvūnams kyla iš medžioklės ir miškų naikinimo. Medžių medžioklė nėra unikali problema vien tik Azijos šalims. Gyvūnai medžiojami maistui ir trofėjai.

Rekomenduojama

Kas yra unikalus „Kew Garden“ temperatūros namuose?
2019
Kas yra Ukrainos sostinė?
2019
Etiopijos ekologiniai regionai
2019