„Toco Toucan“ faktai - Pietų Amerikos gyvūnai

Toco Toucan yra didžiausias Toucan šeimos paukščių narys, taip pat žinomas. Paukštis yra įsikūrusi Pietų Amerikoje ir garsėja savo ryškia didžiule spalvinga sąskaita. Pagal IUCN klasifikaciją Toco Toucan apsaugos statusas yra mažiausiai susirūpinęs, nes paukštis yra lengvai priimamas kaip gyvūnas.

4. Fizinis aprašymas

„Toco Toucan“ yra didžiausias „Piciformes“ užsakyme suaugusiems, kurių ilgis svyruoja nuo 22 colių iki 26 colių. „Toco Toucan“ sparno akordas yra tarp 8, 7 ir 10, 2 colių, o paukščio tarsus ilgis svyruoja nuo 1, 9 colių iki 2, 6 colių. Suaugusių Toco Toucan paukščių plunksnos dažniausiai dengiamos juodomis plunksnomis, kuriose yra keletas tamsiai mėlynių plunksnų. Tačiau jauniklių Toco Toucan paukščių plunksnos yra gana nuobodu, kurios tamsėja. Seksualinis dimorizmas egzistuoja Toco Toucan'e, kai suaugę patinai yra šiek tiek sunkesni nei suaugusieji, o suaugusių vyrų svoris vidutiniškai siekia 1, 594 svarų, o suaugusių moterų vidutinis svoris - 1 270 svarų. Toco Toucan storos uodegos priemonės nuo 5, 6 colių iki 7 colių ir funkcijos yra raudonos po uodegos slaptumu. Platus uodega padeda subalansuoti medžius ir taip pat veikia kaip vairas. Toco Toucan akis supa plona mėlyna oda, panaši į mėlyną rainelę. Mėlyna oda aplink akis apsupta kita plona oranžine oda.

Išskirtinis „Toco Toucan“ bruožas yra didžiulė sąskaita. Didžiulė sąskaita yra didžiausia Toucan šeimoje, kuri yra nuo 6, 2 colio iki 9, 1 colio ir paprastai yra gelsvai oranžinė spalva, kuri savo apatiniuose skyriuose palaipsniui tampa rausvai oranžine, o antgalyje yra didelis juodas taškas. Sąskaitą, kuri sudaro apie trečdalį viso Toco Toucan kūno ilgio, yra didžiausias snapas, palyginti su kūno dydžiu visuose paukščiuose. Tačiau, nors sąskaitos masyvas yra sunkus, jis yra gana lengvas, nes jis pagamintas iš keratino ir turi daug oro kišenių. Nepilnamečių įstatymas yra sunkesnis nei suaugusiųjų.

3. Dieta

Dėl savo arborealinio pobūdžio, Toco Toucan pirmiausia yra kiaušinėlis, daugiausia maitinantis medžio atogrąžų vaisiuose ir sėklose. Paukščiai pageidaujami vaisiai randami genipapo medžiuose, ambay pumpwood medžiai, taip pat agarrapolo medis. Tačiau „Toco Toucan“ taip pat yra mėsėdžių, maitinančių mažais paukščiais, driežais, mažais varliagyviais, paukščių gaudyklėmis ir vabzdžiais. „Toco Toucan“ taip pat maitina paukščių kiaušinius ir paukščius, įskaitant nykstančios hiacintinės aušros. „Toco Toucan“ milžiniškas įstatymas yra svarbiausias pašarų įrankis, leidžiantis Toco Toucan suvokti šakų vaisius, kurie negali sutalpinti paukščio svorio. Spalvinga sąskaita taip pat naudojama siekiant pasiekti medžių plyšius ir skyles, kad būtų galima pasiekti paslėptus kiaušinius ar mažus gyvūnus. Paukštis turi unikalų šėrimo būdą, kai jis rūkydamas nenaudoja savo liežuvio ir vietoj to įdeda maisto produktą ties savo sąskaitos viršūnė ir pakreipia galvą 180 laipsnių kampu, nukreipdamas maisto produktą į savo ryklę.

2. Buveinė ir diapazonas

„Toco Toucan“ yra medžių gyvūnas, didžiąją savo gyvenimo dalį praleidęs medžių stogeliuose. „Toco Toucan“ paprastai randama pusiau atvirose vietose, kuriose yra ribotas medžio danga, įskaitant savanną, miškus ir plantacijas ir yra endeminiai „cerrado“ Brazilijoje. Cerrado yra sritis, kurioje medžių augimas ribotas, o esami medžiai yra pusiau lapuočiai. Paukštis taip pat randama miškuose, kurie supa vandens koridorius. Toco Toucan pagrindinis maisto produktas yra vaisiai, kurie sezoniškai verčia paukštį migruoti iš vienos buveinės į kitą, ieškodami vaismedžių. Paukščiai pirmiausia randami mažame aukštyje esančiuose regionuose, tačiau jie taip pat yra netoli Andų - 5740 pėdų virš jūros lygio Bolivijoje. „Toco Toucan“ atsiranda Bolivijos šiauriniuose ir rytiniuose regionuose, Brazilijos pietiniuose ir rytiniuose regionuose, Argentinos šiauriniuose regionuose ir Paragvajaus centriniuose ir rytiniuose regionuose. Toco Toucan taip pat randama mažose Gvianos pakrantės regionų populiacijose. Paukštis neegzistuoja „Amazon“ miške ir vyksta tik išilgai upių koridorių, ypač palei apatinę Amazonę arba atvirose miško vietose, kuriose yra ribotas medžio danga.

1. Elgesys

Skrendant Toco Toucan buvo pastebėtas, kad jis keičiasi sparčiuoju sparnų plovimu ir sklandymu. Tačiau „Toco Toucan“ yra prastas skrajutė ir daugiausia remiasi tikėdamasis pereiti iš vienos šakos į kitą. „Toco Toucan“ yra labai socialinis ir garbingas paukštis ir didžiąją laiko dalį praleidžia šešių narių pulkuose arba poromis. Kai šėrimas nenaudojamas, paukščiai praleidžia vieni kitus, naudodamiesi didelėmis sąskaitomis, stiprindami savo socialinius ryšius. „Toco Toucan“ turi sudėtingą garsų, naudojamų bendravimui, masyvą, įskaitant gilias, šiurkščiavilnių varlių panašias grobes, kurias paukštis gamina pakartotinai. Kitas ryšių, stebimų paukščių, forma yra pasikartojantis jų sąskaitas. Toco Toucan suvokia savo aplinką cheminiais, klausos ir regos stimulais, būdingais visuose paukščiuose. Mokslininkai neseniai nustatė, kad Toco Toucan naudoja savo didžiulį sąskaitą kaip šiluminį reguliatorių, atsakingą už iki 60% paukščio šilumos nuostolių, o paukščiai buvo stebimi, kad miego metu jie būtų nukreipti į sparnus, kad būtų sumažintas šilumos nuostolių lygis.

Toco Toucans pasiekia lytinį brandumą nuo 3 iki 4 metų, o jų kasmetinis veisimosi sezonas paprastai vyksta pavasarį. Bažnyčios metu abiejų lyčių paukščiai pradeda vaisių supimas ritualą su potencialiais draugais, po kurių vyrai drauge su moterimi. „Toco Toucans“ santykiai su savo draugais yra monogamiški. Abi draugai dalyvauja lizduose, kur lizdas paprastai statomas ant aukštų šakų. Tačiau paukščiai taip pat buvo laikomi lizdais termitų piliakalniais. Po poravimosi moterys susideda iš maždaug keturių kiaušinių, kurie po to inkubuojami abiejų porų. Kiaušiniai išsirenka po maždaug 18 dienų, kai perlai yra bejėgiai ir visiškai priklausomi nuo tėvų per šešias savaites. Per šį laikotarpį suaugusieji „Toco Toucans“ yra labai apsaugoti savo kiaušinius ir kovoja nuo bet kokių įsibrovėlių.

Rekomenduojama

Kas yra Pigeon Milk? Ar paukščiai gamina pieną?
2019
Ekstremaliausi Šiaurės Amerikos taškai
2019
Kokie yra pagrindiniai Gabono gamtos ištekliai?
2019