Urugvajaus vietiniai paukščiai

Urugvajuje yra apie 448 avifaunų rūšys. Septynios rūšys buvo įvestos, o 39 rūšys - vaginai arba retos rūšys. Manoma, kad šešios paukščių rūšys išnyko, nes jos negali būti atsekti visoje šalyje ar pasaulyje. Nė viena paukščių rūšis nėra endeminė, o 20 rūšių yra hipotetinės (manoma, kad jos yra šalyje). Dauguma Urugvajaus paukščių rūšių yra kilusios iš Pietų Amerikos, yra geografiškai paskirstytos visame žemyne. Šiame straipsnyje nagrinėjami kai kurie vietiniai Urugvajaus paukščiai, jų savybės ir galimos grėsmės bei išsaugojimas.

Vietiniai paukščiai

Didžioji Rhea-Rhea americana

Didžioji rėja yra bendras paukštis rytinėje Pietų Amerikoje, žinomas keliais pavadinimais, įskaitant pilką, amerikietišką rhea ir kitokius pavadinimus. Paukščių be paukščių šeima priklauso „Rhea“ gentiai. Be Urugvajaus paukštis taip pat yra gimtoji į Braziliją, Argentiną ir Paragvają. Suaugęs Didysis rhija sveria 20–27 kg ir 50–55 colių ilgio nuo snapo iki uodegos. Ji turi gana mažą galvą ir sąskaitą, kurios sąskaitą sudaro apie 4, 1 cm. Paukštis yra gana tylus, išskyrus poravimosi sezoną, kai triukšmas sparčiai auga.

Brown tinamou-Crypturellus obsoletus

„Brown tinamou“ paprastai randama drėgnose tropinės ir subtropinės Pietų Amerikos žemumose. Jis yra beveik panašus į spygliuočių paukščius, bet nesusijęs. „Brown tinamou“ priklauso Paleognathae šeimai. Paukštis yra apie 9, 8–11, 8 cm ilgio ir sveria apie 350–550 gramų. Priklausomai nuo porūšio, spalva gali skirtis nuo tamsiai rudos iki šviesios kaštono. Rudas tinamou yra drovus paukštis ir gyvena ant žemės. Jis paprastai randamas atskirai arba poroje. Jo dieta susideda iš vabzdžių ir sėklų.

Pietų screamer - Chauna torquata

Pietų screamer yra įprastas paukštis daugelyje Pietų Amerikos, įskaitant Peru, Urugvają, Braziliją ir Argentiną. Jis yra apie 32–37 cm ilgio ir sveria apie 6–11 svarų, vienas iš sunkiausių paukščių Pietų Amerikoje. Pietų screamer yra efektyvus plaukikas, nes jis yra kojos. Tačiau ji nori judėti ant žemės. Jis turi raguotas sparnus, kurie naudojami kaip apsauga nuo kitų blaškių. Paukštis daugiausia maitina augalų stiebus ir lapus.

Dusky-legged guan- Penelope obscura

„Dusky-legged guan“ priklauso Cracidae šeimai. Be Urugvajaus, taip pat randama kitose Pietų Amerikos šalyse, pavyzdžiui, Paragvajaus, Brazilijos ir Argentinos šalyse. Jo natūrali buveinė yra tropinis drėgnas montane miškas ir atogrąžų drėgnieji žemumos miškai. Dusky-legged guan yra maždaug 73 cm ilgio ir sveria apie 1, 2 kg. Jis panašus į nerūdijančio guaną. Dieta susideda iš vaisių ir gėlių, paimtų iš žemės arba nupjautų iš šakų.

Išsaugoti Urugvajaus paukščius

Apie 71% Urugvajaus yra natūralios pievos. Ganyklose yra daug grėsmių, įskaitant galvijų ganymą ir žemės ūkį. Šios pievos yra buveinė kai kurioms pavojingoms paukščių rūšims. Aves Urugvajus per pastaruosius ketverius metus sukūrė svarbių paukščių teritoriją, siekdamas padėti išsaugoti paukščių rūšis. Gamtosaugininkai taip pat dirba su studentais ir bendruomenėmis, gyvenančiomis aplink IBA, siekiant plėtoti ekoturizmo veiklą, pvz., Mokyti vietinius vadovus ir kurti savanorių grupes, kurios rūpintųsi teritorijomis.

Urugvajaus vietiniai paukščiai

ReitingasUrugvajaus vietiniai paukščiaiMokslinis vardas
1Didesnis rheaRhea americana
2Ruda tinamouCrypturellus obsoletus
3Pietų screamerChauna torquata
4Dusky-legged guanPenelopės obscura
5Bendras potooNyctibius griseus
6LimpkinAramus guarauna
7Violetinė gallinulePorphyrio martinica
8Pietų Amerikos snaiperisGallinago paraguaiae
9Pietų Amerikos ternasSterna hirundinacea
10Pavargęs albatrosasDiomedea exulans

Rekomenduojama

Baltosios smėlio nacionalinis paminklas Naujojoje Meksikoje
2019
Kas ir kada yra Pasaulio pingvinų diena?
2019
Kokiomis kalbomis kalbama Lenkijoje?
2019