Vakarų Indijos Manatee: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Vakarų Indijos Manatee yra didelis vandens gyvūnas, vidutiniškai siekiantis apie 10 pėdų ilgio ir suaugusio amžiaus svorio 800–1200 svarų. Jie yra padengtos kieta, raukšlėta, ruda-pilka oda, kuri daigina šerius, kurie manoma, kad manatai gali nustatyti slėgio pokyčius vandenyje. Manatee judesius lemia trumpi blauzdos ir keteros formos uodega, padedanti jiems gyventi klajoklių gyvenimo būdą, kuris gali trukti net penkiasdešimt metų. Labai didelis jų sunaudojamų augalų kiekis sukelia manateną išleidžiant dujas, o tai savo ruožtu daro juos ypač plūduriuojančiais. Manatai yra švelni, lėti gyvūnai, plaukiantys 4 mylių per valandą greičiu. Jie praleidžia didžiąją dalį savo gyvenimo, bent jau tada, kai ne keliauja nešiojamoje migracijoje, valgydami ir pailsėdami vandenyje arba upių ir ežerų dugne.

Dieta

Manatė gali nusileisti žemiau vandens iki 12 minučių, kad maitintų augalus. Valgydami 5–8 valandas kiekvieną dieną, jie gali suvartoti dešimt iki penkiolikos procentų savo kūno svorio per dieną, naudodamiesi labai neįprastais dantimis, kurie yra vienas iš įdomiausių jų evoliucinių savybių. Vakarų Indijos manatee kramtosi „žygiuojančiais molarais“, kurie nuolat keičiami. Nauji dantys prasideda burnos gale ir nuleidžiami, kai jie žengia į priekį, galiausiai nukrenta, kai kitas rinkinys yra pasirengęs įkandimo į smėlio ir gėlus augalus, kurie sudaro jų mitybą.

Buveinė ir diapazonas

Dėl jų dydžio jie yra labai judrūs ir sugeba atlikti visus žaismingus šuolius ir ritinius vandenyje, kai jų nuotaika verčia juos daryti. Vakarų Indijos manatai labai plačiai keliauja, kartais nuo Karibų jūros iki Meksikos įlankos ir Jungtinių Amerikos Valstijų Atlanto vandenyno pakrantės, kaip į šiaurę nuo Virdžinijos, ir į pietus nuo šiaurės rytų ir Vidurio Rytų Pietų vandenų. . Jie juda vienodai lengvai ir netikėtai maloniai už savo dydį gėlavandenių, sūrių ir sūraus vandens aplinkose. Keliaudami dideliais atstumais tarp žiemos ir vasaros maitinimo vietų, jie susirenka upių žiotyse, įlankose ir įlankose. Jie randami šaltame ore aplink šiltus šaltinius ir aplink jėgaines, išleidžiančias šiltą vandenį.

Elgesys

Manatams gyvūnų karalystėje nėra žinomų priešų. Drąsus padaras, net aligatoriai gali duoti kelią švelniam manatee. Maniatai bendrauja tarpusavyje skleidžiant povandeninius garsus, kurie buvo užregistruoti kaip eilė gudrybių, kuriais motina palaiko nuolatinį ryšį su savo veršeliais. Praeityje medžiojami dėl jų riebalų, naudojamų lempose ir kauluose jų tariamai medicinos reikmėms, jie tapo labai saugomomis rūšimis ir yra išvardyti kaip „pažeidžiami“. Jų maži reprodukciniai rodikliai, elektrinių uždarymas ir šilto vandens buveinių netekimas kelia pavojų manantams. Tačiau jų didžiausias pavojus išlikimui yra sparčiai besikeičiančios motorinės valtys, kurios kasmet streikuoja ir žudo daug rūšių.

Dauginti

Moterų Vakarų Indijos manatas pasiekia 9 metų lytinį brandumą. Nuo to laiko ji gali pradėti reguliariai apsupti vyriškų spiečių ir iš jų paimti daugybę veisimo partnerių. Jų nėštumo laikotarpis yra maždaug 13 mėnesių, o veršeliai gimsta bet kuriuo metų laiku, bet kurioje aplinkoje ir vidutiniškai vieną kartą per du ar penkerius metus vienai motinai. Veršeliai maitina po vandeniu maždaug tris minutes iš spenelių, esančių už motinos priekinės dalies. Po nujunkymo jie pradės valgyti augalus po kelių savaičių. Tik po to, kai atvyksta kitu naujagimio naujagimiu, veršelis visiškai nustos priklausyti nuo motinos.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019