Kas yra karalius Cheetah?

Karaliaus gepardai daugiausia randami Afrikoje, ir jie yra labai reti. Pirmą kartą Afrikoje 1927 m. Jie buvo paminėti britų gamtininkas Reginald Innes Pocock, ir jis manė, kad tai yra kitokia ir atskira rūšis iš tipiškų gepardų, vėliau 1939 m. Pakeitė savo pretenziją., kuris sukėlė painiavą.

Išvaizda

Karalius gepardas turi juosteles ir dėmes, kurios skiriasi nuo bendrų gepardų, ir tai sukelia vienas recesyvinis genas, kuris sukelia funky kailio modelį. Karaliaus gepardas turi mutaciją, kuri pasižymi ilgesniais ir minkštesniais kailiais, palyginti su tipinėmis rūšimis. Jis turi ašaros ženklus, važiuojančius nuo jų akių vidinių kampų iki išorinių jos burnos kraštų, kaip ir visi kiti gepardai. Ji yra šiek tiek didesnė už tipišką gepardą ir turi plačias juosteles nuo kaklo iki uodegos.

Dieta

Karaliaus gepardas, kaip tipiškas gepardas, yra mėsėdžiai, valgantys žinduolius, sveriančius apie 88 svarus, ir jie medžioja per dieną ir iš karto valgo grobį. Cheetahs medžioja daugybę mažų gyvūnų, kurie gali būti triušiai, duikininkai, gniaužtiniai, steenbok, impala, kudu, springbok, warthog, paukščiai, sable, oryx ir tarp kitų mažų žinduolių. Vidutiniškai cheetahs suvartoja apie 6–8 svarų maisto kiekvieną dieną, o kartais ir be vandens gali užtrukti iki 4–10 dienų.

Dauginti

Vyrų gepardai nepadeda pakelti kūdikių. Moterys gali palikti vaikus medžioti maistui. Motina juda su kubeliais iš vienos vietos į kitą, kad paslėptų juos nuo plėšrūnų. Kubeliai yra nujunkyti maždaug septynias savaites, o tada jie seka savo motinas, kad sužinotų, kaip medžioti ir nužudyti. Vėliau jie palieka savo motinas, kai jie yra kvalifikuoti ir geri medžiotojai, norintys patys išsilaikyti. Moterų cheaters pasiekia brandą, kai jis pasiekia 20–24 mėnesių amžių, o vyrai siekia 12 mėnesių amžiaus. Moteriškas gepardas po nėštumo laikotarpio, kuris svyruoja nuo 90 iki 98 dienų, paprastai gimsta apie 9 kubelius. Tačiau vidutinis pakratų dydis yra apie 4, o mirtingumas visada yra didelis.

Grėsmės

Didžioji dalis karaliaus gepardos yra Afrikos savannoje, ypač Pietų Afrikoje. Dėl žmogaus ir gyvūnų konflikto Cheetah gyventojų skaičius sumažėjo iki 90%. Jiems reikia didžiulės erdvės, kuri gali siekti iki 57 kvadratinių mylių. Cheetah'ai susiduria su dideliu buveinių praradimo pavojumi dėl pramonės ir žemės ūkio plėtros, ir jie yra mažiau pajėgūs egzistuoti su žmonėmis, kaip ir kitos katės, pavyzdžiui, leopardai. Žmonių veikla trukdo maitinti ir medžioti įpročius. Maždaug 76% gepardų asortimento sudaro neapsaugota žemė, todėl juos visada nukreipia į ganyklininkus ir ūkininkus, kurie saugo gyvūną, nors gepardai neužpuolia gyvulius. Apskaičiuota, kad nuo 2016 m. Pasaulyje yra tik 30 karalių gepardų.

Rekomenduojama

Ilgiausios upės Indijoje
2019
Įžymūs kūriniai: Kortelių žaidėjai
2019
Kas yra Indiana sostinė?
2019