Kiek rūšių Zebras yra?

Zebrai yra Afrikos arklinių grupė, lengvai išskiriama pagal savo skiriamuosius juodos ir baltos spalvos juostelėmis. Zebrų juostelių raštai yra unikalūs kiekvienam asmeniui. Zebrai paprastai yra socialiniai gyvūnai, gyvenantys įvairaus dydžio bandose, vadinamuose Haremais. Skirtingai nuo artimų asilų ir arklių giminaičių, zebrai niekada nebuvo prijaukinti. Zebrai gyvena įvairiose buveinėse, įskaitant miškus, savannas, pievas, kalnus, pakrantės kalnus ir kt. Tačiau, nepaisant jų plataus diapazono, šie gyvūnai buvo neapdairiai medžiojami dėl odos ir buveinių naikinimo.

11. Grévy zebra

Grévy zebras.

Grévy zebras arba imperinis zebras ( Equus grevyi ) yra didžiausias gyvas laukinis arklys. Ji taip pat yra labiausiai grėsminga zebra rūšis. Šie zebrai gyvena pusiau sausose Kenijos ir Etiopijos pievose. „Grévy“ zebras pavadintas Prancūzijos trečiosios Respublikos prezidentu Julesu Gréviu. Ši zebra rūšis yra aukštesnė nei kitų zebra rūšių ir turi didesnes ausis ir siauresnes juostas. Gyvūnai maitina ankštinius augalus, žoleles ir naršydami ir gali gyventi iki penkių dienų be vandens. „Grévy“ zebrą IUCN priskiria „Nykstantiems“.

10. Kalnų zebra

Kalnų zebrai, stovintys ant uolų.

Kalnų zebra ( Equus zebra ) yra viena iš trijų zebra rūšių, kuri yra gimtoji Angola, Pietų Afrika ir Namibija. Yra du šio zebro porūšiai; Cape Mountain zebra ir Hartmanno kalnų zebra. Tačiau 2005 m. Genetinis tyrimas nenustatė nieko, kas leistų paremti šią zebra rūšių porūšių klasifikaciją. Šie zebrai gyvena karštose, uolose, kalnuotose ir sausose buveinėse. Jie mieliau gyvena gyventi ant plokščiakalnių ir šlaituose iki 3300 pėdų virš jūros lygio.

9. Hartmanno kalnas Zebra

Hartmano kalnų zebras.

Hartmano kalnų zebra ( Equus zebra hartmannae ) yra kalnų zebro porūšis, gyvenantis Vakarų Namibijoje ir pietvakarinėje Angoloje. Šie zebrai yra gerai pritaikyti gyventi sausose sąlygose ir staigioje kalnuotoje vietovėje. Jie yra judrus alpinistai ir gyvena mažose grupėse nuo 7 iki 12 asmenų. Hartmano kalnų zebro klasifikavimas kaip atskiras porūšis nėra pagrįstas genetiniais įrodymais. Todėl nuo 2005 m. Pasaulio žinduolių rūšys nepripažįsta jos kaip porūšio.

8. Žaliojo kalno Zebra

Cape Mountain zebra Pietų Afrikoje.

„Cape Mountain“ zebras ( Equus zebra zebra ) randamas Pietų Afrikos Rytų ir Vakarų Kapo provincijų kalnuotuose regionuose. Jis yra mažiausias ir labiausiai geografiškai apribotas tarp visų zebro porūšių. IUCN „Cape Mountain“ zebrą klasifikuoja kaip „pažeidžiamą“. Zebros porūšis yra tankesnis su didesniais dewlap ir ilgesnėmis ausimis, nei Hartmann porūšis. Gyvūnai dažniausiai yra krepsiški (tai reiškia, kad jie yra aktyvūs ryškiai) ir dieniniai (ty aktyvūs dienos metu). Gyvūnų mityba daugiausia yra žolės. Būdamas labai selektyvus tiektuvas, jis mėgsta ekologiškesnius lapinius augalus. „Cape Mountain Zebra“ gyventojų skaičius per metus labai sumažėjo dėl nevienodos medžioklės ir buveinių naikinimo.

7. Plains Zebra

Plačiausia zebra yra labiausiai paplitusi zebro rūšis.

Plačiausia zebra ( Equus quagga ) yra labiausiai paplitusi ir plačiai paplitusi zebra rūšys. Šių zebrų asortimentas tęsiasi nuo Etiopijos pietų iki pietų, kaip rytinė Pietų Afrika, taip pat Botsvanoje ir į rytus per Rytų Afriką. Lygumų zebra turi šešias pasekmes, kaip aprašyta toliau.

6. Burchell Zebra

Burchell zebrai Pietų Afrikoje.

Pavadinta po britų tyrinėtoją ir gamtininką William John Burchell, Burchell zebra ( Equus quagga burchellii ) yra viena iš šešių paprastųjų zebra rūšių. Zebros porūšis yra pavadintas Williamo Burchelio, britų tyrinėtojo ir gamtininko. Zebras migruoja ilgiausią atstumą tarp sausumos gyvūnų Afrikoje. Jis keliauja apie 160 mylių nuo Namibijos Chobe upės iki Botsvanos Nxai Pan nacionalinio parko.

5. Dotacijos Zebra

Dotacijos zebras, kuriame buvo smėlio pirtis.

„Grant“ zebras ( Equus quagga boehmi ) yra mažiausias lygumų zebro porūšis. Zebras gyvena Zambijoje, Kongo Demokratinėje Respublikoje, Tanzanijoje, Kenijoje, Etiopijoje ir Somalyje. Zebrai priešais yra vertikaliai dryžuoti. Užpakalinėse kojose esančios juostelės yra horizontalios ir įstrižos ant užpakalinių kraštų ir griovelio. Šių zebrų juostelės yra gerai apibrėžtos ir plačios. Zebrai šeriami ant šiurkščių lygumų žolių. Dėl nuolatinio pilietinio karo „Grant“ zebro diapazone šie gyvūnai smarkiai sumažėjo. Tačiau ši porūšis turi didesnę populiaciją nei kiti zebra porūšiai.

4. Selous 'Zebra

„Selous“ Zebra su žirafų pora.

„Selous“ zebra ( Equus quagga selousi ) yra lygumos zebra porūšis, randamas Pietryčių Afrikoje. Mozambikas turi didelę zebro populiaciją. „Selous“ „Zebra“ turi skirtingą juodos ir baltos juostos juostą, kuri tęsiasi žemyn ir apima visą kūną, išskyrus kaklą ir veidą.

3. Neapdorotas zebras

Neapdoroti zebrai.

Neapdorotas zebras ( Equus quagga borensis ) yra šiauriausių lygumų zebros porūšis, gyvenantis šiaurės Afrikos šiaurinėse dalyse. Zebras randamas Kenijoje, Ugandoje ir Sudane. Nacionalinis parkas „Boma“ Pietų Sudane turi didelį beprasmiško zebro populiaciją.

2. Chapmano Zebra

Chapmano zebras.

Chapmano zebra ( Equus quagga chapmani ) yra lygumoje zebras. Šie gyvūnai yra gimtoji Pietų Afrikos, Zimbabvės, Angolos, Botsvanos ir Namibijos Savannos regiono dalyse. Šie porūšiai turi juosteles, panašias į „Burchell“ zebrą. Šio arklio kojos apatinėje pusėje nėra juodos. Kumeliukai yra rudos spalvos, o kai kuriais atvejais suaugusieji išlaiko savo rudą juostelę. Šie zebrai gyvena didelėse bandose, kuriose yra apie dešimtys tūkstančių asmenų. Bandos yra sudarytos iš šeimos grupių ir bakalauro. Pirmieji yra vadinami haremais ir susideda iš bandos eržilo, nuo 1 iki 6 moterų ir jų palikuonių.

1. Crawshay zebra

Crawshay zebrai.

„Crawshay“ zebra ( Equus quagga crawshayi ) yra lygumoje zebra porūšis, kuris yra gimtoji Zambijos, Malavijos, Tanzanijos ir Mozambiko dalyse. Mažesniuose Crawshay zebro pjūviuose trūksta infundibulumo, tai savybė, kuri skiriasi nuo kitų lygumų zebra porūšių. Ji taip pat turi daug siauresnes juosteles nei kitos porūšės.

Rekomenduojama

Ar Ispanija yra šalis?
2019
Blogiausias akcijų rinkos augimas akcijų rinkoje
2019
Kuris žemynas yra gamtinių išteklių turtingiausias?
2019