Pygmy Rabbit Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Pygmy triušiai ( Brachylagus idahoensis ) yra mažiausi triušiai, kurie randami Šiaurės Amerikoje, kurių ilgis svyruoja tarp 23, 5 ir 29, 5 centimetrų (9, 2-11, 6 colių), o svoriai - nuo 398 iki 462 gramų (0, 88–1, 02 svarų). Šios rūšies patelės paprastai yra didesnės nei vyrai. Šie triušiai dažnai painiojami su jaunikliais, nes abu yra panašūs. Tačiau vienodai rudi Pygmy triušių uodegos, neturinčios baltų kailių, padeda atskirti juos nuo panašių ieškančių rūšių jų buveinėje. Kadangi jų mažos uodegos visiškai susilieja su jų kūno atspalviais, šie triušiai dažnai pasireiškia baisiai. Šių pygmy triušių ausyse pažymėtas blyškus, švelniai spalvotas ženklas taip pat yra vienintelis šių gyvūnų identifikavimo bruožas.

Dieta

Nors manoma, kad sagebrush yra augalų cheminės medžiagos, kurios gali būti toksiškos, ir tik keli gyvūnai drįsta jį maitinti, pigmentinis triušis beveik visiškai priklauso nuo jo maisto šaltinio. 99% savo dietos žiemą ir 50% dietos vasarą sudaro sagebrush. Žiemą, kai sniegas dengia didžiąją dalį žemės ir apgaubia švelnią šepetėlį į baltą dangtelį, pigmentiniai triušiai kasti tunelius po sniegu, kad pasiektų pageidaujamą maisto šaltinį. Šie tuneliai dažnai pailgina atstumus tarp atskirų šalavijų augimo.

Buveinė ir diapazonas

Kadangi sagebrush sudaro didžiąją dalį savo mitybos, Pygmy triušiai gyvena vietovėse, kuriose auga tankus šalavijas. Be Meksikos vulkano triušio, pigmijinis triušis yra vienintelė Šiaurės Leporidų rūšis, kuri iškirsta savo paukštidę. Šiems mažiems gyvūnams reikia laisvo, gilaus dirvožemio, kad jie gerai išpjautų į žemę. Kai kuriais atvejais jie gali naudoti anksčiau iškastas gyvūnų, kurie juos atsisakė, urvus. Šie triušiai klesti Vakarų Jungtinių Valstijų, įskaitant Didįjį baseiną ir gretimus kalnus, sūkurinių stepių ekosistemose. Didžiausia grėsmė šiems gyvūnams yra jų priklausomybė nuo sagebrush dėl jų išgyvenimo. Laukinių šunų auginimo kliūtys žemės ūkio tikslams ir kitai išnaudojančiai žmogaus veiklai, taip pat laukinių gaisrų ir pernelyg ganomų naminių gyvulių rūšių grėsmė - tai grėsmė išnykti paukščių triušių buveines ir maisto šaltinius.

Elgesys

Pūkiniai triušiai dažniausiai yra aktyviausi aušros metu ir ryškiai. Toks elgesio modelis greičiausiai bus prisitaikymas prie išgyvenimo, nes plėšrūnai mažiausiai tikėtina, kad tokiais laikotarpiais bus aktyvūs. Žiemą mėnesiai triušiai yra aktyvesni nei ryte. Kadangi šie gyvūnai kiaušiniai, jie užsiima ir paviršinėmis, ir požeminėmis. Žiemą pygmy triušių judėjimas žemėje pirmiausia apsiriboja kelionėmis su jų iškasamais sniego tuneliais. Šių triušių požeminę veiklą sunku stebėti, todėl jie dar turi būti išsamiai ištirti.

Dauginti

Pygmy triušiai pradeda poruotis maždaug vienerių metų amžiaus. Jų veisimosi sezonas trunka labai trumpai, tik 2–3 mėnesius per pavasarį arba vasaros pradžioje. Šių triušių nėštumo laikotarpis dar nėra aiškiai apibrėžtas mokslininkų. Mokslinėse ataskaitose teigiama, kad Idaho metais gimsta ne daugiau kaip trys vados, iš kurių šeši jaunieji paprastai gaminami iš kiekvienos pakratos. Nėra jokių reikšmingų ataskaitų apie metų krištą. Nepilnamečiai yra labai jautrūs mirtingumui nuo gimimo iki penkių savaičių amžiaus. Tuo tarpu mirtingumas tarp suaugusių pigmių triušių yra didžiausias žiemą ir ankstyvą pavasarį.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019