„Sea Otter“ faktai: vandenynų gyvūnai

Fizinis aprašymas

Pusiau vandens gyvūnai, žinomi kaip jūros ūdros, gali išaugti iki 34–60 colių ilgio, nors labai retai randama 50 km viršijanti jūros vidra. Savo suaugusiųjų gyvenimo etapuose „Sea Otters“ sveria nuo 7 iki 31 svarų. Šiaurės Amerikos jūros otra yra daug didesnė veislė, palyginti su kitomis Azijos rūšimis, kurios auga tik iki maždaug 10 svarų. Jūros buveinės, kurios randamos upių apylinkėse, paprastai turi lieknas, serpentines kūnus, o kitos pelkės, nors ir panašios formos, pasirodys tankesnės. Jų kojos ir aksominės kailiai leidžia judėti vandeniu daugiau grakštus, o tai kailis taip pat saugo jūros vidų.

Dieta

Šias mažas jūros žinduolių dietas sudaro nedidelis jūros gyvenimas, kurį jie patys žvejoja, kartais naudojant įrankius, padedančius juos atidaryti. Jūros žvaigždės, krabai, kalmarai, jūros ežerai, midijos ir sraigės yra tarp mėgstamų jūros gėrybių. Medžiojant savo maistą, jūros dugnas pasiners į vandenį, kur jie gali laikyti kvėpavimą iki penkių minučių vienu metu. „Sea Otters“ naudos atvirus griovelius arba uolienus, kad sutriuškintų atvirą grobį ir išnaikintų savo maistą. Jie taip pat laikys tam tikrus maisto produktus odos viduje esančiose kišenėse (arba maišeliuose), esančiuose po jų dilbiais.

Buveinė ir diapazonas

Jūrų pelkės laikomos „kertinėmis akmenimis“, ty jos turi didesnį poveikį aplinkai nei daugelis kitų gyvūnų. Kalbant apie plėšrūnus, „Sea Otters“ yra raktas į balzamės ekosistemų pusiausvyrą, nes maisto produktai, kuriuos jie gaudo, gali išpjauti visą kelpų miškus. Be to, „Sea Otters“ padeda sumažinti atmosferos anglies dioksido kiekį, nes kelpinių miškai padeda apsaugoti anglies dioksido surinkimą pakrančių ekosistemose. Jūrų buveinės visiškai pasikliauna vandeniu, nes jie medžioja vandenyno dugne ir naudoja vandenyno paviršių valgyti, jaunikis ir miegoti. Tarptautinė gamtos išsaugojimo sąjunga „Pavojingų rūšių žuvų sąrašas“ klasifikuojama kaip „Nykstanti“ jūrinė ūdra.

Elgesys

Kalbant apie socialinius gyvūnus, „Sea Otters“ į sąrašą įtraukia viršų. Siekiant išvengti plūduriavimo nuo maisto produktų ir jų bendraamžių, nuo 10 iki 100 jūros pilių naktį laikys rankas, kad sukurtų plaustą panašią sistemą, kai jie miega. Jūros bortai gali ne pasirinkti, ką jie valgo, bet jie labai renkasi, kaip jie valgo. Iš tiesų, jūros buveinės valgys tik plaukdami ant nugaros, ir pasiners į vandenį, kad išvalytų maisto likučius.

Dauginti

Jūros briedžiai per metus susisieks, ir jie yra vienas iš nedaugelio gyvūnų, kurių nėštumas yra nuo 6 iki 8 mėnesių. Vyrai dažniausiai susituos su daugeliu moterų per sezoną, kuris prisideda prie didelio kiekio padidėjimo tarp jūros dugno populiacijų, tikėdamiesi leisti jiems grįžti, kai jų skaičius sumažėjo. Gimdžiusi vieną ar du kūdikius, kūdikio jūrinis laukas bus visiškai priklausomas nuo savo motinos išgyvenimui, daugiausia dėl to, kad jis gimė aklu į vandenį. Motinos jūros buveinės savo kūdikius nugabens į savo skrandį, arba kitaip juos išjungs ant žemės medžioklės metu, kol jaunuoliai yra maždaug nuo 3 iki 5 mėnesių amžiaus. Šiuo metu „Sea Otters“ pradės šešėliai savo motinai ir išmokti medžioti sau. Jūrų pelerų brandos trukmė yra maždaug 5 metai, o jie paprastai gyvena vidutiniškai nuo 10 iki 15 metų.

Rekomenduojama

Gražios salos, priklausančios kruizinių linijų
2019
Saugiausios valstybės JAV
2019
Halifakso sprogimas - mirtingiausios nelaimės Kanados istorijoje
2019