Kas ir kada yra Pasaulio pingvinų diena?

Pingvinai yra nenaudojami vandens paukščiai. Jie daugiausia randami pietiniame pusrutulyje. Pagal 2017 m. Antarkties valstijos valstybės ataskaitą, pingvinų skaičius yra 12 mln. Be Antarktidos, pingvinai taip pat gali būti natūraliai randami Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Pietų Amerikoje ir Pietų Afrikoje; nors visame pasaulyje jie yra nelaisvėje. Pingvinai gyvena nuo 15 iki 20 metų, priklausomai nuo rūšies.

Kas yra Pasaulio pingvinų diena?

Pasaulio pingvinų diena yra diena, skirta atpažinti ir įvertinti pingvinus. Šią dieną labai svarbu daugiau sužinoti apie pingvinus ir jų apsaugą. Pingvinai laikomi nykstančiomis rūšimis, kurių penkios rūšys pastaraisiais metais smarkiai sumažėjo.

Kada yra Pasaulio pingvinų diena?

Pasaulio pingvinų diena švenčiama kiekvienais metais balandžio 25 d. Ši diena buvo pasirinkta, nes ji rodo, kad kasdien pingvinai migruoja į šiaurę. „Adelie“ pingvinai migruoja Antarktidos rudens sezone iki kito pavasario. Tačiau neaišku, kas sukūrė Pasaulio pingvinų dieną. Pingvinai taip pat švenčiami sausio 20 d., Vadinamą pingvinų informavimo diena.

Pasaulio pingvinų dienos žymėjimas

Pasaulio pingvinų dieną žmonėms patariama daugiau laiko sužinoti apie pingvinus. Žmonės taip pat gali žiūrėti dokumentinius filmus apie pingvinus. Nacionalinės dienos kalendorius paprašo žmonių naudoti #WorldPenguinDay, kai balandžio 25 d. Dalijasi informacija apie socialines žiniasklaidos priemones. Šią dieną reikėtų atkreipti dėmesį į pingvinų padėtį, paskelbus pingvinų nuotraukas socialinės žiniasklaidos platformose. Dėvėti juodos ir baltos spalvos pingvinų spalvas - tai šventė. Šiai dienai galima mokėti apie „Antarktidos jūrų aplinkos apsaugą“, kuri yra „Greenpeace“ interneto svetainėje.

Faktai apie pingvinus

Yra 18 skirtingų rūšių pingvinų, nors ir yra painiavos dėl šiaurinių uolienų ir pietų uolienų rūšių, kurios dažnai laikomos viena rūšimi. Didžiausia rūšis yra imperatoriaus pingvinas, kurio ilgis yra 48 cm ir sveria iki 90 svarų. Mažiausia pingvinų rūšis yra mažai mėlyna pingvinas, kurio aukštis 16 colių ir sveria apie du svarus. Šie paukščiai laikomi sparčiausiai plaukiojančiais visų paukščių ir visų paukščių rūšių giliausiais narais. Pingvinai pasižymi skaičiumi, vadinamu „countershading“, todėl paukščiai yra nudažyti juodomis nugaromis ir priekiniu baltu. Kitas nuostabus faktas apie pingvinus yra tai, kad jie yra mėsėdžiai ir sužvejoja maistą jūroje.

Pingvinų apsauga

Pasaulio gamtos fondo (WWF), „Rob Downie“, „Polar“ programos vadovas pasakė apie Pasaulio pingvinų dieną, kurioje teigiama, kad klimato kaita kelia grėsmę pingvinams ir kad reikia skubiai spręsti klimato kaitos problemą laikantis Paryžiaus klimato susitarimo. Toliau jis teigė, kad pingvinai puikiai prisitaikė prie išgyvenusių sunkiausių aplinkų pasaulyje.

Rekomenduojama

Kas yra unikalus apie „Alberta“ „Cameron Falls“?
2019
Hipopotamo faktai
2019
Kur yra Karakoramo kalnai?
2019