Northern Pygmy Owl Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Šiaurinis pelėdinis pelėdis ( Glaucidium gnoma ) yra nedidelis plaukiojantis gyvūnas, gimęs Amerikos centriniuose ir šiauriniuose regionuose. Visiškai išaugęs šiaurinis pelėdinis pelėda yra tik 6 cm ilgio ir pasižymi tamsiai rudomis, baltomis ir rusvai pilkomis plunksnomis. Jo galva yra apvali ir laisvai matoma balta, kartu su veido disku, kuris nėra labai gerai apibrėžtas. Jų pradurtos akys yra geltonos spalvos, o jų sąskaita yra gelsvai žalia ir jų uodegos ilgis. Palyginti su kitais paukščiais, šiaurinis pelėdinis pelėdis yra gana mažas, bet kokio dydžio jis neturi, o tai yra medžiotojai.

Dieta

Šiauriniai pelkės yra ypač mėgstami dainų paukščiams, nors jie taip pat žinojo, kad jie medžioja mažesnius paukščius, tokius kaip viščiukai, žvirbliai, kolibrių ir kūdikių paukščiai. Kiti gyvūnai, kurie tarnauja maistui šiems žiauriems medžiotojams, yra maži žinduoliai, tokie kaip lukštentai, pelės, pelkės ir apgamai. Kartais šie drąsūs ir bebaimis pelkės gaudo gyvūnus, kurie yra didesni už save, įskaitant Gambelio, Amerikos Robino, Kalifornijos putpelių, Šiaurės Bobwhite ir net viščiukų. Maži vabzdžiai, tokie kaip drugiai, drakonai, vabalai ir kriketai, kartu su visur esančiais ropliais ir varliagyviais, pvz., Skinks ir driežai, užbaigia savo mitybą.

Buveinė ir diapazonas

Vidurio ir Šiaurės Amerikoje šiaurinė pelkė yra randama Kanadoje, Hondūre, Meksikoje, JAV ir Gvatemaloje. Jų pageidaujamos buveinės yra tankiai miškingos, turinčios subtropinių ir vidutinio klimato. Šių pelėdų stebėjimai taip pat buvo pateikti tankiuose miškuose, esančiuose Vašingtone ir Oregone, taip pat kitose vietose, kuriose yra tropinių šlapių miškų, šlapžemių ir savannų. Meksikoje jie gali būti gyvena šveitimo ir pušies ąžuolo miškuose, o Hondūre jie klesti debesų ir aukštumų pušynuose. Dėl savo nedažno buvimo laukinėje gamtoje šiuo metu nėra daug informacijos apie šiaurinį pelėdį. Tačiau geriausi Šiaurės Amerikos veislių paukščių tyrimo duomenys rodo, kad jų populiacija per pastaruosius šimtus metų buvo gana nuosekli. Šiuo metu pasaulinis šių paukščių populiacija yra 80 000 asmenų, iš kurių 53% yra Jungtinėse Valstijose, 27% Meksikoje ir 18% Kanadoje. Tarptautinė gamtos išsaugojimo sąjunga šiaurines pelėdines pelėdas klasifikuoja kaip mažiausiai rūpinamus gyvūnus išsaugojimo srityje.

Elgesys

Buvo žinoma, kad šiauriniai pūkiniai pelėdos skrenda naudojant banguotą modelį, kuris yra beveik toks pat, kaip ir dumblių. Jie yra aviaciniai ir jie medžioja daugiausia per dieną. Įdomus elgesys su šiauriniais Pygmy pelėdomis, su kuriomis jie dalijasi, yra susijęs su tuo, kaip jie išlaiko maistą, kurio jie negali vartoti iš karto. Valgę jų grobio užpildą, šie paukščiai ras netoliese erškėčius ir medžių ertmes, kuriose jie laikys neuždarytą maistą.

Dauginti

Vyrams moterys kviečiama, naudojant garsinį garsą, o sėdi šalia jų lizdų ploto. Šie paukščiai yra sezoniškai monogamiški, nes jie vieni veisimo metus laikysis vieno veisimo partnerio. Veisimo sezono metu šiaurinės pelėdinės pelėdos rūšys medžioja maistą, o moterys paliekamos, kad apsaugotų lizdą, kiaušinius šiltų ir vėliau palaidotų jaunus. Paprastai ji 4-6 kiaušinius įdeda į raudoną alksną, vakarų redcedarą, douglas eglę ir vakarų pakopą.

Rekomenduojama

Kas yra dravidų kalbos?
2019
Religiniai įsitikinimai Namibijoje
2019
Kas yra Pakistano sostinė?
2019