„Osprey“ faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

„Ospreys“ arba „ Pandion haliaetus“ yra žuvų mitybos paukščiai, turintys didelį dydį ir įspūdingą išvaizdą. Šio paukščio dydis paprastai svyruoja tarp 21 ir 23 colių (54 ir 58 centimetrų), kurio svoris yra apie 2, 3–3 kilogramus (1, 2–1, 4 kg), o jų sparnai yra nuo 1, 5 iki 1, 8 m. ). Šios paukščių rūšies nugaros dalys, įskaitant nugaros ir viršutinio sparno dangas, yra gili, šokolado rudos spalvos, o jų ventraliniai regionai pirmiausia yra balti. Jų krūtys yra baltos, su rudomis spalvomis. „Ospreys“ vainikėliai ir kaktos dažniausiai yra baltos, o tamsi linija teka aplink akis ir tęsiasi iki kaklo pusės. Paukščių rainelės spalva yra geltona, su šviesiai mėlyna, skaidria, niktituojančia membrana. Nors Ospreys lytiniai santykiai atrodo gana panašūs, juos galima išskirti keliais matomais skirtumais. Suaugusieji vyrams paprastai būna plonesni ir siauresni sparnai, nei moterys, o moterys paprastai pasiekia 15-20% didesnę kūno masę nei jų vyrai. Moterims paprastai yra tamsesnės ir tankesnės rudos juostelės nei vyrams. Šios rūšies jaunikliai yra panašūs į suaugusiuosius, išskyrus pirmuosius metus rausvų raudonųjų spalvų rausvai raudoną spalvas, o nugaros ir sparnų dangų išvaizdą - išvaizdą, kuri atsirado dėl to, kad jų pirmosios spalvos yra šviesūs plunksnos, kurios prarandamos tuo metu, kai mato savo pirmąją žiemą.

Dieta

Jūrinės arba gėlavandenės žuvys gali būti „Ospreys“ mitybos liūto dalis. Kadangi šie paukščiai negali pasinerti toliau nei 0, 5–1, 0 metrų gylio į vandenį, jų maisto šaltiniai pirmiausia apsiriboja tomis žuvimis, kurios randamos sekliuose vandenyse arba paviršinėse mokyklose. Vidutinis jų grobio dydis yra nuo 8 iki 14 colių (20 ir 36 centimetrų). Skverbiantis Ospreys vizija gali aptikti povandeninius judesius nuo 10 iki 40 metrų aukščio virš vandens paviršiaus. Pažymėję savo tikslus, paukščiai per kelias akimirkas pakyla per vandenį, prieš patraukdami į vandenį, pirmas kojų, kad paimtų savo grobį. Ši paukščių rūšis yra gerai suprojektuota, kad atitiktų savo grobuoniškus įpročius. Su aštriomis aštrimis, esančiomis po jo pirštais, talonais su atgal į priekį nukreiptomis svarstyklėmis ir šnervėmis, kurios gali būti uždarytos nardant į vandenį, veiksmingas plėšrūnas yra gerai pasirengęs, kad jis galėtų sėkmingai sugauti žuvis.

Buveinė ir diapazonas

Ospreys dažniausiai pasitaiko vietose su sekliomis žvejybos vietomis arba gilesniais vandenimis, kur žuvų mokykla yra netoli paviršiaus. Teritorijos, turinčios seklių, žuvų užpildytų vandenų, tokių kaip ežerai, pelkės, lagūnos ir upės, yra ideali šių paukščių klestėjimo buveinė. Po peregrine falcons, Ospreys yra antras dažniausias grobio paukštis arba raptorius pasaulyje. Išskyrus Antarktidą, jie randami tropiniuose, subtropiniuose regionuose ir visų kitų žemynų vidutinio lygio. Vasarą Šiaurės Amerikoje nuo Aliaskos iki Niufaundlando randama Ospreys ir toliau į pietus iki Floridos ir Persijos įlankos pakrantės. Per šį sezoną jie taip pat veisiasi visose Europos dalyse. Žiemos sezono metu „Ospreys“ migruoja palei pakrantes į Pietų Ameriką, Pietų ir Pietryčių Aziją bei Šiaurės Afriką. Australijoje šie paukščiai pirmiausia turi sėdimą buvimą, kuriam trūksta didelių migracijų. Auksiniai ereliai, nuplikę ereliai, dideli ragų pelėdos yra dažniausiai pasitaikantys natūralūs šių paukščių plėšrūnai. Nuo 1950-ųjų iki aštuntojo dešimtmečio, Osprey populiacija smarkiai sumažėjo dėl to, kad buvo užsikrėtę pesticidai, kurie nuodėmė šiuos paukščius ir atskiedė jų kiaušinių lukštus. Tačiau griežtas kenksmingų pesticidų draudimo draudimas, pvz., 1972 m. DDT draudimas, padėjo atkurti Osprey populiacijas saugesniam lygiui. JAV veisimo paukščių tyrimo duomenimis, išsaugojimo būklės rezultatai parodė, kad Osprey populiacija augo sparčiai, o tai rodo, kad per metus nuo 1966 m. Iki 2010 m.

Elgesys

Ospreys paprastai būna vienišas ir paprastai būna vienišas arba mažose grupėse nuo šešių iki dešimties. Jiems žinoma, kad jie gina savo tiesiogines lizdines vietas, paprastai iš kitų Ospreys, nors jos nėra griežtai teritorinės, išskiriančios jas nuo daugelio kitų žuvų mitybos paukščių. Šiuose paukščiuose yra gana paplitę lizdai, skirti apsaugoti lizdus, ​​ir tam tikrais atvejais jie gali tapti gana intensyvūs. Jie mėgsta laukti atvirose vietose, pvz., Plikose medžių šakose, ir taip pat gali pakilti ant žemės, kad šaltomis dienomis būtų šiltas. Yra žinoma, kad perėjimai agresyviai konkuruoja dėl maisto šaltinių, dėl kurių dažnai pašalinami jų silpnesni, vėliau išperinti nariai.

Dauginti

Nustatyta, kad ūgliai gyvena visą gyvenimą, nors buvo pranešta apie retus poliandrijos atvejus. Veisimo sezono metu poros vyrų ir moteriškų partnerių užims 5 mėnesių trukmės partnerystės laikotarpį, kad padidintų jų palikuonis. Lizdus atsargiai stato poravimosi partneriai, naudodami lazdeles, jų viduje yra kompaktiškas dumblių, velnių, vynuogių ir kitų tokių medžiagų pamušalas. Vyras pirmiausia dalyvauja surenkant visas šias medžiagas, o moterys jas organizuoja statydamos lizdą. Pora pirmąjį sezoną pastatytos lizdai paprastai yra nedideli, tačiau, kaip ir praėjusiais metais, lizdai gali tapti dideli, pakankamai dideli, kad netgi tilptų žmogus. Per mėnesį po poravimosi patelė patenka nuo 2 iki 4 baltų kiaušinių, turinčių išskirtinių rausvai rudų spalvų pleistrų. Vidutinis laikas nuo kiaušinių perėjimo iki jų fizinio išsivystymo į fledgelings paprastai trunka apie 10 savaičių.

Rekomenduojama

Kokios yra didžiausios Taivano pramonės šakos?
2019
Blogiausias tiltas žlunga visą laiką
2019
Didžiausi Kalifornijos rezervuarai
2019