Wolverine Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Wolverine yra didžiausias Mustelid šeimos sausumos narys, į kurį įeina ir Weasels, Badgers, Otters, Ferrets ir Minks. Ji turi plačią galvą, mažas akis ir trumpas apvalias ausis. Jo kūnas yra padengtas riebiu, tamsiai rudu kailiu, todėl jis yra atsparus šalčiui. Dažnai ji turi šviesesnę veido kaukę ir juostą, kuri taip pat nusileidžia abiejose kūno pusėse. Paprastai, sveriantys mažiau nei 35 svarus, vytelės yra stipriai pastatytos, turinčios stiprią, trumpą koją su plačiomis kojomis, idealiomis kelionėms per sniegą. Wolverines taip pat turi specialius viršutinius moliusus, esančius 90 laipsnių kampu, leidžiančiais juos nugriebti nuo grobio ar karščio, kuris buvo užšaldytas.

Dieta

Wolverine yra visagaliai, kurie mėgsta mėsą, jie yra patyrę ir universalūs tiek kaip plėšrūnai, tiek skrepliai. Daugiausia žinduoliai, pavyzdžiui, kiaulytės, voverės, bebrai, marmotai, triušiai, pelės, pelės, žvėriukai ir dribsniai, yra taip pat gebantys užsikrėsti suaugusiais elniais, karibais, briediais, avimis ir briedžiais. yra daug kartų didesni už save. Jie paprastai siekia gyvo grobio, kurį jiems būtų lengviau gauti, pavyzdžiui, gyvūnai, kurie buvo įstrigę, neišsivysčiusi jauni žinduoliai ir gyvūnai, kurie buvo apsunkinti sunkiu sniegu. Be savo dažniausiai pasitaikančių nužudymų, jų gomurys kartais tenkina paukščių, kiaušinių, gumbų ir šaknų, riešutų ir sėklų, vaisių ir uogų bei kitų augalų medžiagų papildais.

Buveinė ir diapazonas

Wolverines galima rasti tik tarp borealinių miškų, taigos ir tundros visose Eurazijos ir Naujo pasaulio subarktinėse platumose. Žemutinėje 48 gretimose JAV gyvenantys žmonės linkę gyventi pačiose pačiose ir nutolusiose vietovėse, didžiąją laiko dalį praleidžiant aukštuose aukštuose, kartais virš medienos linijos. Toliau į šiaurę į Aliaską ir Kanadą galima rasti įvairias aukštis ir subarktines buveines, įskaitant borealinius miškus, tundrą ir Vakarų kalnus. Dėl pernelyg didelio gaudymo spąstais ir buveinių susiskaidymo jų asortimentas pastebimai sumažėjo ir nuo 19 a. Nepaisant to, Tarptautinė gamtos išsaugojimo sąjunga savo rūšis laikė turinčia „mažiausiai susirūpinimą“ keliančia pavojaus ar išnykimo.

Elgesys

Wolverines paprastai yra labai vienišūs ir teritoriniai gyvūnai, todėl jiems reikia daug vietos, kad galėtų keliauti. Individualios ūgliai gali keliauti iki 15 mylių (24 km) per vieną dieną ieškodami maisto šaltinių. Dėl to jie gina dideles, išskirtines lytines teritorijas, kurias jie žymi savo šlapimu. Tačiau jie taip pat turi socialinę pusę, nors ne tiek, kiek formuoja dideles bendruomenes. Vyriškos ir moteriškos teritorijos paprastai sutampa, poravimosi poros ir jų kūdikiai yra labai stiprūs. Iš tiesų, tėvai išlaikys tvirtus ryšius su savo rinkiniais net ir tada, kai jie bus suaugę. Dėl šilumos, kurią suteikia itin tankūs kailiai, ir didelėms kojoms, panašioms į sniego batus, kad jie galėtų efektyviai padengti sniegą ir užšaldytą reljefą, žiemos mėnesiais jie neveikia ir išlieka aktyvūs.

Dauginti

Dominuojantys vyrai formuos visą gyvenimą trunkančius poravimosi santykius su dviem ar trimis moterimis partneriais, kuriuos jie išlaikys per veisimo sezonus, o kiti vyrai paliekami visiškai neturintys savo pačių. Paprastai poravimosi laikotarpis vyksta visą vasarą, nors embrionas nėra išvystytas iki ankstyvos žiemos, nes embriono implantavimas į „gimdą“ vyksta embriono diapause. Po nėštumo laikotarpio nuo 30 iki 50 dienų, impregnuotos moteriškos vytelės pagimdys dviejų ar trijų rinkinių pakratą ankstyvą pavasarį dens'uose, kurie užtikrina saugumą ir buferį šaltam orui. Rinkiniai gimsta grynai balti, o jų akys uždarytos. Po gimimo vytelės sparčiai vystosi ir pasiekia brandžius dydžius per pirmuosius metus.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019